söndag 1 januari 2012

Vit chokladmoussetårta

Till nyår gjorde jag en vit chokladmoussetårta. Så här gick det till:

Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda ihop 300g mandelmassa med 2msk kakao och 2 ägg.


Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.
Smält 200g vit choklad i vattenbad. Vispa 3dl vispgrädde. Vispa upp två st äggulor, tillsätt chokladen medan du vispar kraftigt.

.

I med grädden. Täck den nu avsvalnade botten med chokladsmeten och ställ in i frysen några timmar.



Toppa med valfri frukt eller bär. Jag använde passionsfrukt (det är inga äckliga larver som det ser ut som..)



Hitta sött barn som vill äta upp godbiten.


Serveras med fördel till ett gott glas dessertvin. Obs, ingen sålunda dryck ges till barnet att förtära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar